Meteen naar de inhoud

Tof leren!

Als educatief auteur zou ik graag een weblog schrijven over hoe je als leerling op een toffe manier de geweldig gestructureerde stof van een gediplomeerd auteur tot je kunt nemen, maar dit stukje gaat over typefouten. Net als bijna iedereen die veel typt, maak ik steeds dezelfde fouten. Zo verschijnt onder mijn mails bijzonder vaak een ‘vriendelijke griet’, terwijl ik toch echt een groet wilde overbrengen. Ook het simpele woord ‘voor’ verandert regelmatig, wat bijvorobeeld leidt tot de volgende zin: U kunt nog kaarten bestellen voro de vorostelling!  Leer tof

De typefout in deze blog betreft de term ‘leerstof’. In veel lesmethoden wordt het woord ‘leerstof’ gebruikt om aan te geven dat het gaat om een belangrijk stukje tekst waarvan je de inhoud goed moet onthouden! In die lesmethoden zijn de leerstofteksten meestal goed gemarkeerd. Soms staat er boven elk belangrijk stukje tekst ‘Leerstof’, zodat de leerlingen zich niet kunnen vergissen: dit moet je leren, voor je SO of toets.

Maar ik vergis me dus voortdurend: het wordt ‘Leertof’.

Misschien moet ik het maar laten staan, als extraatje voor alle leerlingen die een beetje extra aanmoediging goed kunnen gebruiken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *