Meteen naar de inhoud

Koffie verkeerd

Marketingmensen barsten natuurlijk uit hun voegen van creativiteit, want daarmee verdienen ze hun geld. Dus bedenkenkoffie ze nieuwe manieren en nieuwe woorden om ons te verleiden tot het kopen van die spullen. Dit zijn de mensen die werkelijk verwachten dat wij tijdens de reclameblokken op tv geen plaspauze inlassen of gewoon lekker wegzappen, maar braaf met onze tablet of mobiel op de bank gaan zitten zoeken naar ‘een wereld aan extra’s’ bij de reclamefilmpjes. Die marketingmensen slaan af en toe de plank wel volledig mis. Dan gebruiken ze marketingtaal die wringt. Zoals bij de nieuwste advertentie voor koffiefilters van een groot koffiefiltermerk.

Hun nieuwe product heet niet gewoon een goed nieuw filter, maar ‘de nieuwe maatstaf op het vlak van koffiefiltratie’. En ze hebben niet gewoon hun koffiefilters aangepast zodat de koffie er goed doorheen druppelt, nee: ‘dankzij de innovatieve aromagleufjes lopen in vergelijking met andere filters twee keer zoveel koffie-oliĆ«n door de drie op elkaar afgestemde aromazones.’

Toe maar, aromazones.

En in plaats van lekkere koffie krijgt u in uw koffiekopje ‘een nooit eerder gerealiseerde diversiteit aan aroma’s.’ Klinkt u dat lekker in de oren? Dat wordt dan voor u ‘een totaal nieuwe, superieure volle smaakbelevenis en koffie-plezier zonder weerga’.

Taaltype voorspelt bij deze vast dat de b-merken hun koffiefilters binnenkort ook zullen aanpassen aan de nieuwe aromazonetrend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *